Десерт із заварного крему з цитрусовими нотками: Молоко 300 мл; Молоко згущене 4 ст. ложки; Яйце куряче 1 штука; Апельсин (вірніше його сік) 2 штуки; Желатин 1,5 ст. ложки; Ванілін (на кінчику ножа). З апельсинів вичавити сік, додати 1 ч. ложку желатину, залишити набухати, потім прогріти, але не кип'ятити — до розчинення желатину. Залишити остуджуватися, прибрати в холодильник. У 150 мл молока тим ж способом розчинити залишився желатин. Інші 150 мл молока збити з яйцем, згущеним молоком і ваніліном і довести до кипіння на повільному вогні. Потім влити молоко з желатином, ретельно перемішати. Остудити масу до кімнатної температури, за цей час апельсинове желе має схопитися. Далі розливаємо молочний «крем» по формочках (або креманках, або просто в одну форму), а в них чайною ложечкою хаотично розкладаємо апельсинове желе. Прибираємо формочки в холодильник на кілька годин. Крем застигаючи не перетворюється на желе, а більш м'який по консистенції, але тримає форму. Дуже смачний і легкий весняний десертик.
|