Головна » Статті » Рецепти

Десерт із заварного крему з цитрусовими нотками
Десерт із заварного крему з цитрусовими нотками:

Молоко 300 мл;
Молоко згущене 4 ст. ложки;
Яйце куряче 1 штука;
Апельсин (вірніше його сік) 2 штуки;
Желатин 1,5 ст. ложки;
Ванілін (на кінчику ножа).

З апельсинів вичавити сік, додати 1 ч. ложку желатину, залишити набухати, потім прогріти, але не кип'ятити — до розчинення желатину. Залишити остуджуватися, прибрати в холодильник. У 150 мл молока тим ж способом розчинити залишився желатин. Інші 150 мл молока збити з яйцем, згущеним молоком і ваніліном і довести до кипіння на повільному вогні. Потім влити молоко з желатином, ретельно перемішати. Остудити масу до кімнатної температури, за цей час апельсинове желе має схопитися. Далі розливаємо молочний «крем» по формочках (або креманках, або просто в одну форму), а в них чайною ложечкою хаотично розкладаємо апельсинове желе. Прибираємо формочки в холодильник на кілька годин. Крем застигаючи не перетворюється на желе, а більш м'який по консистенції, але тримає форму. Дуже смачний і легкий весняний десертик.

Просмотров: 580
Категория: Рецепти |
| Теги: мл, желе

Рекомендовані рецепти:

Готуємо пряники
Холодець з курки
Салат "Сільський"
Печиво-квадратики "Осіннього вечора"
Ватрушка "Ласун"
Апельсинові квадратики
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: