Головна » Статті » Рецепти

Десерт із гарбуза
У сезон гарбуза цей рецепт буде дуже актуальний і любителям гарбуза десерт неодмінно сподобається - він смачний і корисний. Десерт можна зробити по-різному - гарбуз відварити, запекти або приготувати на пару.

На дві - три порції знадобиться 500 грам очищеної від шкірки і насіння гарбуза, 100 грам цукру, дві столові ложки меду, жменя мелених волоських горіхів, пакетик ванільного цукру, 150 мл води, кружок лимона або апельсина.

Гарбуз ріжемо кубиками, складаємо в каструльку, посипаємо цукром, зверху кладемо лимон або апельсин, додаємо ванільний цукор і вливаємо воду. Ставимо на маленький вогонь і тушкуємо гарбуз до м'якості. Якщо гарбуз попалася не дуже солодка, то цукру можна додати більше.
Якщо запікаєте гарбуз, то її потрібно нарізати і поставити в духовку на середній вогонь. Запікати до готовності.
Готову гарбуз перекласти на тарілку (без лимона), остудити, полити медом і посипати подрібненими горішками. Горішки краще підсушити в духовці і потім порубати ножем або потовкти в ступці.
Ще можна додати родзинки, але її треба попередньо розпарити на водяній бані і додавати вже до готової гарбузі.
Просмотров: 856
Категория: Рецепти |
| Теги: гарбуз, гарбуза

Рекомендовані рецепти:

Пудинг з персиків
Домашні цукерки з інжиром
Рецепт салату "Хрустке задоволення"
Торт "Медове поліно"
Шоколадне печиво
Чанахи: рагу по-грузинськи
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: