У сезон гарбуза цей рецепт буде дуже актуальний і любителям гарбуза десерт неодмінно сподобається - він смачний і корисний. Десерт можна зробити по-різному - гарбуз відварити, запекти або приготувати на пару.
На дві - три порції знадобиться 500 грам очищеної від шкірки і насіння гарбуза, 100 грам цукру, дві столові ложки меду, жменя мелених волоських горіхів, пакетик ванільного цукру, 150 мл води, кружок лимона або апельсина.
Гарбуз ріжемо кубиками, складаємо в каструльку, посипаємо цукром, зверху кладемо лимон або апельсин, додаємо ванільний цукор і вливаємо воду. Ставимо на маленький вогонь і тушкуємо гарбуз до м'якості. Якщо гарбуз попалася не дуже солодка, то цукру можна додати більше. Якщо запікаєте гарбуз, то її потрібно нарізати і поставити в духовку на середній вогонь. Запікати до готовності. Готову гарбуз перекласти на тарілку (без лимона), остудити, полити медом і посипати подрібненими горішками. Горішки краще підсушити в духовці і потім порубати ножем або потовкти в ступці. Ще можна додати родзинки, але її треба попередньо розпарити на водяній бані і додавати вже до готової гарбузі.
|