Десерт «Білосніжка»: 500 г сиру (чим жирніше, тим краще) 10 г желатину 100 г білого шоколаду 50 г вершкового масла 100 г в'яленої ягоди (вишня, черешня, полуниця та ін) 100 г кокосової стружки 2 ст. л. цукру. Желатин замочити в половині склянки теплої води. Сир розтерти з цукром. Шоколад наламати шматочками і розтопити на водяній бані. Потім додати масло. Желатин прогріти на тій же лазні, поки добре не розійдеться. Потім влити його в розтоплений шоколад. Влити отриману суміш в сир і добре розмішати до однорідної маси. На лист пергаменту насипати коксову стружку, поверх викласти сирну масу у вигляді прямокутника. Посередині викласти ягоди. Залишайте багато місця з боків, інакше при згортанні що може витекти. Підняти краї пергаменту і з'єднати сирну масу так, щоб ягоди виявилися закриті з усіх сторін. Потім обережно обернути всю конструкцію фольгою і прибрати в холодильник мінімум на 3 години. Маса спочатку досить рідка, тому працювати потрібно акуратно. Переносити краще на дошці. Перед подачею нарізати кружечками.
|