Головна » Статті » Рецепти

Десерт «Сирно-апельсинове серце»
Десерт «Сирно-апельсинове серце»:

Свято закоханих дуже хочеться в цей день приготувати щось романтично-смачне.

Для приготування ніжного сирного десерту у формі серця з ароматним апельсиновим соусом нам знадобиться:

для десерту (на 2 порції)

6 г желатину
1 невеликий апельсин (50 мл соку)
200 мл вершків (будь-якої жирності, головне, щоб вони були рідкі, якщо густі, то можна розбавити їх молоком)
250 г рікотти або м'якого протертого сиру
90-100 г цукру
для соуса1 невеликий апельсин
100 мл води
5 ст. л. цукру
трохи апельсинового лікеру за смаком.

Желатин попередньо замочити в холодній воді на 10 хвилин (або виконайте інструкції до вашого желатину). З апельсина вичавити сік, взяти 50 мл соку, змішати його з цукром і нагріти (але не доводити до кипіння), помішуючи, щоб цукор розчинився. Зняти з вогню і додати туди желатин, перешкодити, щоб розчинився. Сир з'єднати з вершками і добре перемішати до отримання однорідної маси без грудочок. Додати туди ж і сік з желатином, знову розмішати і вилити у форму. Поставити форму на тарілку і прибрати в холодильник на кілька годин до застигання.

З апельсина зрізати цедру (тільки помаранчеву " частину, залишаючи білу на апельсині) і вичавити сік. У воду покласти цукор і цедру і варити на повільному вогні до отримання густого сиропу (близько 10-12 хвилин). Зняти з вогню, вийняти цедру, додати в отриманий сироп апельсиновий сік (можна не весь, до потрібної густоти) і за смаком трохи апельсинового лікеру. Перемішати і остудити.

Дістати десерт з холодильника і обережно звільнити його бічні сторони, підрізаючи або розриваючи краю форми. Десерт дуже ніжний, тому робити все треба не поспішаючи. Потім перевернути десерт на тарілку і так само обережно зняти з нього нижню частину форми.

При подачі прикрасити збитими вершками і апельсиновим соусом.

Просмотров: 882
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: мл, десерт

Рекомендовані рецепти:

Прісне тісто листкове
Теплий салат з копченої скумбрії і молодої картоплі
Десерт "Халвинка"
Торт "Прага"
Печиво на крохмалі з апельсиновою начинкою
Шоколадне печиво з кунжутом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: