Десерт «Сирно-апельсинове серце»: Свято закоханих дуже хочеться в цей день приготувати щось романтично-смачне. Для приготування ніжного сирного десерту у формі серця з ароматним апельсиновим соусом нам знадобиться: для десерту (на 2 порції) 6 г желатину 1 невеликий апельсин (50 мл соку) 200 мл вершків (будь-якої жирності, головне, щоб вони були рідкі, якщо густі, то можна розбавити їх молоком) 250 г рікотти або м'якого протертого сиру 90-100 г цукру для соуса1 невеликий апельсин 100 мл води 5 ст. л. цукру трохи апельсинового лікеру за смаком. Желатин попередньо замочити в холодній воді на 10 хвилин (або виконайте інструкції до вашого желатину). З апельсина вичавити сік, взяти 50 мл соку, змішати його з цукром і нагріти (але не доводити до кипіння), помішуючи, щоб цукор розчинився. Зняти з вогню і додати туди желатин, перешкодити, щоб розчинився. Сир з'єднати з вершками і добре перемішати до отримання однорідної маси без грудочок. Додати туди ж і сік з желатином, знову розмішати і вилити у форму. Поставити форму на тарілку і прибрати в холодильник на кілька годин до застигання. З апельсина зрізати цедру (тільки помаранчеву " частину, залишаючи білу на апельсині) і вичавити сік. У воду покласти цукор і цедру і варити на повільному вогні до отримання густого сиропу (близько 10-12 хвилин). Зняти з вогню, вийняти цедру, додати в отриманий сироп апельсиновий сік (можна не весь, до потрібної густоти) і за смаком трохи апельсинового лікеру. Перемішати і остудити. Дістати десерт з холодильника і обережно звільнити його бічні сторони, підрізаючи або розриваючи краю форми. Десерт дуже ніжний, тому робити все треба не поспішаючи. Потім перевернути десерт на тарілку і так само обережно зняти з нього нижню частину форми. При подачі прикрасити збитими вершками і апельсиновим соусом.
|