Деруни по-українськи: 250-300 г курячого філе, 250 г картоплі, 2 яєчних жовтки 1 яйце, 200 г цибулі, 100-150 г грибів, 50 г борошна, сіль і спеції – за смаком, рослинне масло. Картоплю очистити від шкірки, потім натри на дрібній тертці або збиваємо в блендері. Після додаємо жовтки, борошно, сіль, перець і ретельно перемішай. Курку і половину цибулі пропусти через м'ясорубку (блендер), присоли і додай у тісто. Тісто для дерунів ретельно перемішай. За смаком можеш додати на кінчику ножа соди і пару «плюхів» рослинного масла. Дай настоятися 10 хвилин і приступай до випікання дерунів. Картопляного тесту надавай форму оладок. Випікати оладки на рослинному маслі на розігрітій сковороді до золотистої скоринки з двох сторін. Для підливи цибулю тонкими півкільцями і обсмажити на рослинному маслі з подрібненими грибами. Не забудь присолити і додати спеції. Подавайте деруни теплими з грибною підливою. Також можна прикрасити деруни свіжою зеленню і сметаною.
|