Головна » Статті » Рецепти

Цукровий пиріг
Дріжджове тісто для пирога можна зробити солодким або несолодким - в залежності від того, яку випічку ви любите.

Для тесту нам знадобиться: 300 грам борошна (може трохи більше), 15 грам дріжджів, два яйця, 100 мл молока, 80 грам вершкового масла (або маргарину), столова ложка цукру, дрібка солі. Якщо любите солодку випічку - додайте більше цукру і трохи більше дріжджів.
Для заливки: одне яйце, 60 г густої сметани, 100 г цукру, 40 г вершкового масла.

У теплому молоці розвести дріжджі, цукор і сіль. Хвилин через 15, коли дріжджі вже зміцніють, додаємо розтоплене і охолоджене до кімнатної температури масло, збиті яйця, борошно і замішуємо м'яке тісто. Форму для випічки пирога змащуємо олією, викладаємо в неї тісто і даємо підійти в теплому місці. Приблизно через годину тісто збільшиться в об'ємі в два рази.

По всій поверхні пирога робимо пальцями поглиблення. Яйце збиваємо зі сметаною, виливаємо цю суміш на тісто. Зверху рясно посипаємо цукром і розкладаємо шматочки масла. Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо півгодини (до підрум'янення верху).
Такий же пиріг можна робити в несолодкому варіанті, наприклад, зробити таку ж заливку, але посипати верх тертим сиром і спеціями.
Просмотров: 515
Категория: Рецепти |
| Теги: пирога, тісто

Рекомендовані рецепти:

Тайський салат
Салат з оселедцем (рецепт)
Салат "Божа корівка"
Вишневий пиріг з листкового тіста
Шоколадний кекс
Курка з томатним рисом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: