Цукати з цитрусових: Скоринки від цитрусових 2 апельсинових, 2 лимонних і 2 грейпфрутовых (або 6 одного виду) Цукор 2 склянки (плюс трохи для того, щоб обваляти цукати) Сіль 2 ч. л. Лимонна кислота трохи Вода. Шкірку промиваємо і не нарізану кидаємо у воду (2 л). Доводимо до кипіння і кип'ятимо 10 хвилин. Воду зливаємо і заливаємо скоринки знову холодною водою. Доводимо до кипіння і додаємо 1 чайну ложку солі. Кип'ятимо 10 хвилин – зливаємо. Знову заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і знову додаємо ч. л. солі. Злив воду в третій раз, нарізаємо скоринки соломкою, заливаємо порізані скоринки холодною водою, додаємо 2 склянки цукру і кип'ятимо. Скоринки повинні кип'ятитися в сиропі до тих пір, поки він майже не зникне. Для цього слід помішувати скоринки і тримати вариво на слабкому вогні. Під кінець додаємо трошки лимонної кислоти. Через 2 хвилини знімаємо. Виймаємо цукати шумівкою. Обвалюємо в цукрі на пергаментним папері і даємо охолонути і висохнути.
|