Чортівня — супер корисний та смачний соус: помідори 3 кг хрін (корінь) 200 г часник 200 г перець червоний (гострий) 2-3 шт сіль 3-4 ст. л. Помідори ретельно помити, обсушити. Корені хрону вимити і почистити – поскоблить, як морквину ножем, щоб вони стали білими. Очистити часник. Помідори порізати на великі часточки. Перекрутити в глибоку миску помідори разом з хріном, з часником і гострим перцем. Додати томатну масу сіль. Ретельно перемішати. Дати настоятися 2-3 години. Банки (краще брати маленькі) і кришки прокип'ятити протягом 5-7 хвилин. Готову закуску розкласти по стерилізованим баночках і закрити гвинтовими кришками. Зберігати в холодильнику. Ця закуска добре підходить до м'ясних і рибних страв, пельменів, манта, котлет, яєчні. Смачно, якщо просто покласти її на шматочок хліба. Зберігається закуска довго.
|