Головна » Статті » Рецепти

Чіпси з лаваша з сиром
Простий рецепт приготування чіпсів. Він має безліч варіацій, і смак залежить від спецій. Можна покласти паприку, каррі, суміш перців або хмелі-сунелі, посипати сиром або зробити без нього. Готуються чіпси без олії, у духовці.
Ось що нам знадобиться:

Два - три аркуші тонкого лаваша
200 грам сметани
Одне яйце
Спеції - за смаком і на вибір
50 - 60 грам сиру твердих сортів
Зубчик часничку
Сіль за смаком

Яйце збиваємо, змішуємо зі сметаною і сіллю. Якщо плануєте посипати чіпси сиром, то солі покладіть менше. У цю суміш видавити через землянку часник і додайте улюблені спеції.
Листи лаваша розкладіть на столі, розріжте на кілька частин, змастіть підготовленою сумішшю. Це дуже зручно робити пензликом. Сир натріть на дрібній тертці, посипте лаваш тонким шаром сиру. Розрізати лаваш на шматочки довільної форми і розміру, перекладіть на деко (його нічим змащувати не потрібно) і поставте в духовку. Запікайте при температурі 190 - 200 градусів приблизно п'ять - десять хвилин (залежить від духовки). Обов'язково стежте, щоб чіпси не підгоріли. Як підрум'яняться - діставайте і дайте охолонути.
Працювати з лавашем потрібно швидко, щоб листи не встигали розкиснути. Намазали один - розріжте і розкладіть на деку. Якщо змазати всі листи і потім розрізати - ніж нерівно різати мокре тісто, чіпси вийдуть неакуратними.
Просмотров: 652
Категория: Рецепти |
| Теги: листи, чіпси

Рекомендовані рецепти:

Лимонні тістечка
Хлібний пудинг з горіхами і яблуками
Цибульні булочки
Чорничний пиріг 'Блаберспай'
М'яке гарбузове печиво
Тарт з шоколадним мусом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: