Зустрівся мені дуже цікавий рецепт намазки на бутерброди. Поки робити таке масло ще не пробувала - не зібрана обліпиха, але коли зберемо, обов'язково приготую.
Ось що потрібно: 200 г вершкового масла, 200 грам обліпихи, 150 грам цукру (за смаком).
Ягоди обліпихи потрібно перебрати (або вибрати з них всі гілочки, листочки, сміття) і промити. Перекласти в друшляк, дати стекти воді. Якщо ягоди дуже стиглі, працюйте з ними обережно, щоб не пошкодити. Коли вода стече - прокрутіть ягоди через м'ясорубку або подрібніть в блендері. Потім вийшло пюре протріть через сито або друшляк. Макуха не викидайте, з нього можна зварити компот або наполягти на ньому масло. Тепер у блендері збиваємо масло, цукор і обліпихова пюре. Перекладаємо в баночки, якщо потрібно довго зберігати в пластиковий контейнер з кришкою і прибираємо в морозилку. Від себе додам - мені здається, що краще брати масло домашнє, а не магазинне, тоді разом з обліпихою це буде не тільки дуже смачно, але ще й дуже корисно. Якість магазинного масла викликає великі сумніви...