Даний рецепт молочних булочок примітний тим, що готуються вони дуже швидко і просто - їх можна легко і не особливо напружуючись приготувати навіть вранці на сніданок! Список необхідних продуктів для приготування восьми порцій булочок: півтори склянки молока, дві склянки борошна, половина склянки цільнозерновий борошна, одна чайна ложка з гіркою розпушувача для тіста, дві столові ложки меду або патоки, одне куряче яйце для змащування булочок, мак, гарбуз або соняшникове насіння, кунжут для посипання. У велику миску потрібно просіяти звичайну пшеничне борошно, туди ж додати цільнозернове борошно, трошки солі і розпушувач. Додати до цього патоку або мед і тепле молоко. Замісити тісто на булочки, гарненько його вимішувати протягом 10 хвилин і потім сформувати з отриманого тесту вісім булочок. На деко покласти пергамент для випічки і викласти на нього булочки. Куряче яйце збити і змастити ним булки, а після цього посипати їх кунжутом, маком або насінням. Поставити деко з булочками в духовку і випікати протягом 10-15 хвилин при температурі 200 градусів. Подавати булки теплими або ж зовсім теплими.
|