Булочки «Синабон»: Для тіста: 1 склянка молока (200 мл) 11 гр. активних сухих дріжджів 1 чайна ложка солі 2 яйця 1/3 склянки розм'якшеного масла чи маргарину 4 склянки борошна 1/2 склянки цукру 1 столова ложка клейковини 1 чайна ложка екстракту ванілі (можна замінити ванільним порошком або цукром) Для начинки: 1/3 склянки розм'якшеного масла 1 стакан коричневого цукру 4 столові ложки кориці (бажано сорти Циннамон) Для сирної глазурі: 7-8 столових ложок розм'якшеного масла 1,5 склянки цукрової пудри 1/2 чайної ложечки екстракту ванілі 1/4 склянки кремового сиру (Філадельфія або будь-який інший схожий вершковий сир). Готуємо тісто: Змішати до однорідної маси тепле молоко і дріжджі. Яйця повинні бути теплими! (не з холодильника!) Попередньо збити їх в окремій ємності. Влити збиті яйця в загальну каструлю, додати розм'якшене масло (поставити в мікрохвильову піч на 3-17 секунд, щоб стало м'яким, але не розтопилося, не було рідко жовтим), потім додати цукор і ваніль,тепле молоко з дріжджами . Довести до однорідності. В окремій посудині змішати борошно з дрібкою солі. Додати борошно в загальну каструлю з однорідною масою. Змішати трохи борошна з водою до отримання клейкої маси (щоб вийшла 1 ст. л. це і буде клейковина) і покласти її в тісто. Додати ще борошна, замісити тісто, таке, щоб не прилипало до рук. Тісто накрити рушником, поставити в тепле місце на 1 годину. Розкачати тісто на столі, попередньо посипати борошном в прямокутник приблизно 40 см на 55 див. Розмазати по раскатанному тесту розм'якшене масло. Заздалегідь приготовану суміш кориці і коричневого цукру рівномірним шаром посипати на розмазану поверх тіста масло. Тепер тісто необхідно скрутити в рулет рулет і чим щільніше/ тугіше і рівніше це вийде, тим більше вироби будуть схожі на продавані Синнабоны. Ділити рулет на булочки краще ниткою/волосінню (якщо до кінця не виходить, дорізати керамічним ножем). В прямокутну ємність для випікання викласти харчовий папір, покласти булочки впритул один до одного. Якщо немає форми для випікання, можна на деку (так само застелити харчовою папером). Прибрати в духовку, нагріту до 160 градусів, хвилин на 20 (як булочки підрум'яняться до золотистого кольору, можна витягати). Глазур: Для сирної глазурі змішати цукрову пудру, ванілін, розм'якшене масло і сир в однорідну масу. Гарячі булочки змастити диво-глазур'ю!
|