Брізоль — дуже смачна закуска: фарш яловичий — 800 р, майонез — 200 г, великі помідори — 2 шт., часник — 3-4 зубчики, яйця — 10 штук, масло рослинне для смаження, зелень, сіль, перець. Фарш пропускаємо через м'ясорубку 2-3 рази, додаємо сіль, перець і одне яйце. Добре вимішуємо. Фарш розділити на 10-13 кульок. Яйця збити віночком (відразу 10 не збивайте, почніть з 7, потім, якщо що, додасте). Беремо два листа целофану, на один з них кладемо одну порцію м'ясного фаршу, іншим листом накриваємо зверху. Розгладжуємо ножем фарш в тонкий коржик. Це дуже зручний спосіб. Качалкою такого результату не домогтися. А якщо навіть і раскатаете, то до сковорідки не донесете… В плоску тарілку виливаємо трохи збитого яйця. Знімаємо верхній шар целофану з фаршу і перевертаємо на тарілку з яйцем. Знімаємо останній шар целофану і залишаємо його для наступної порції. На розпечену сковороду наливаємо трохи раст. масла і акуратно викладаємо фарш з яйцем. Можна допомогти рукою, якщо фарш трохи прилипне до тарілці Обсмажуємо з одного боку на середньому вогні. Перевертаємо фаршем вниз і обсмажуємо іншу сторону. Викладаємо на блюдо яйцем вниз. Змащуємо майонезом з часником, можна кетчупом, посипаємо сиром (якщо любите), помідорами, додати свіжий огірок і цибулю. Акуратно згортаємо рулетом. Щоб не розкривався, можна зав'язати цибулею або наколоти зубочисткою.
|