Борщ: Яловичина 500гр Цибулю 200гр Моркву 200гр Буряки 1кг Капуста ( свіжа або квашена,) 400гр Часник 1 головка Картоплю 300гр Сало ( я взяв злегка копчене) 50гр Коріандр не мелений 1 ч. л Лавровий лист Перець чорний горошок. Хліб бородинський цілий круглий. Яйце 1шт Томатна паста 4 ст. л. Залийте в каструлі кістки ( ну або нашу яловичину, а я взагалі варив на кістках від курячої грудки), холодною водою, покладіть 1 цибулину і 1 моркву ( овочі можна припекти, на плиті, для кольору бульйону) і варіть на слабкому вогні ( ПОСТІЙНО УБЕРАЯ ПІНКУ), години 3... Тепер, підготуйте всі інгредієнти. Що б потім було легше готувати, адже не можна довго варити борщ... Цибулю і моркву поріжте соломкою, таким розміром, що б вони вміщалися на ложці, не звисаючи. Капусту так само поріжте соломкою, картоплю порізати брусочками. Буряків візьміть 2 шт. Одну поріжте соломкою, а іншу потріть на крупній тертці ( краще вийде смак і колір). А всю іншу буряк, вам потрібно пропустити через соковижималку, що б вийшов буряковий фреш. Коли звариться бульйон, процідіть обов'язково через дрібне сито і поставте на плиту, на сильний вогонь і додайте м'ясо. Коли він закипить, закладаємо капусту( до речі якщо капуста квашена, то спочатку кладемо картоплю), і коли бульйон знову закипить, кладемо картоплю і коли знову закипить, зменшуємо вогонь на середній. Тим часом робимо засмажку. На розпеченій сковороді обсмажуємо буряк різану соломкою. Смажимо її хвилин 5, поки не з'явиться легкий підсмажений колір ( капніть трохи оцту, для збереження кольору). Потім додаємо ще трохи олії і кладемо цибулю з морквою. Смажимо до піджаристого кольору овочів. Оскільки всі ці овочі, є основою смаку, то додайте відразу трохи солі і цукру( 1 ст. л). Тепер цю засмажку, слід додати у наш суп (який до речі вариться на середньому вогні і ні в якому разі не кипить). Тепер так само, на розпеченій сковороді обсмажте близько 5 хвилин, терту буряк. Потім додайте томатну пасту і смажте близько 2 хвилин. Після чого додайте кілька крапель оцту, сіль, 1ст.л цукру і влийте половину бурякового фрешу, так само трохи бульйону з супу і тушкуйте 5 хвилин. Після чого додайте все це в суп. Уважно стежте за тим, що б суп не кипів. Можна тільки що б трошки бурлел)) Інакше загубиться колір. Сало поріжте кубиками. І обсмажте на добре розпеченій сковороді без масла, поки не стане хрустким. Потім додайте часник і коріандр, лавровий лист і смажте близько хвилини. Потім додаємо в суп. Тепер, залиште суп вариться на слабкому вогні хвилин 15... А потім спробуйте за смаком і додайте свіжу січену зелень, чорний перець і ще трохи бурякового фрешу. Спробуйте за смаком, якщо потрібно додати ще цукру і солі. Якщо вам здасться, що суп смачний і готовий, то включіть вогонь на максимум і доведіть до кипіння. Потім відразу приберіть з вогню, закрийте кришкою і дайте постояти близько 30 хвилин, що б борщ відпочив і всі смаки відкрилися повністю.
|