Необхідні для приготування бісквіта інгредієнти: дві склянки борошна, півтори склянки сметани, шість яєць, один стакан цукру, пакетик ваніліну або пару пакетиків ванільного цукру. Цукор розтерти з яєчними жовтками дочиста, додати туди ванілін, потім покласти сметану, добре перемішати, додати попередньо просіяне борошно, а потім і яєчні білки, збиті в піну; все це обережно перемішати і перелити у форму, застелену промасленим папером.
Слід звернути особливу увагу на ретельне розтирання жовтків і збивання білків, щоб тісто добре піднялося і вийшло легким і повітряним. Форма повинна заповнитися не більше ніж на три чверті, так як піднялося тісто може перелитися через край. Поставити форму в нагріту до 160 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Готовий бісквіт викласти з форми на блюдо і посипати цукровою пудрою або помазати збитими вершками, улюбленим варенням або кремом. Чудово підійде у вигляді домашнього тістечка до чаю.
|