Біфштекс по-мексиканськи: 800 р яловичини 1 ріпчаста цибуля 1 солодкий червоний перець 4 часточки часнику 250г помідор 10 мл рослинного масла 1\\4 ч. л. солі 1\\4 ч. л. чорного меленого перцю 20г зеленого цибулі 10г петрушки. М'ясо треба нарізати поперек волокон на шматки товщиною близько 2 см. Для цієї страви дуже хороший філейний край, але можна використовувати вирізку. Очищений часник дрібно наріжте, а цибулю — тонкими півкільцями. Перець очистіть від насіння і порізати смужками. Помідори наріжте досить тонкими часточками. М'ясо злегка змастіть з обох боків рослинним маслом і покладіть на сильно розігріту суху сковороду. Смажте з обох сторін на великому вогні по 4 хвилини, посоліть і поперчіть, потім перекладіть на тарілку і поставте в тепле місце, наприклад в духовку при 50 градусах, щоб воно не остигало (при бажанні можна додатково протушкувати м'ясо. На тій же сковороді підсмажте на середньому вогні до м'якості нарізану цибулю, часник і перець протягом 7-10 хвилин. По закінченні цього часу додайте часточки помідора і тушкуйте ще 5 хвилин, щоб помідор тільки злегка став м'яким. Викладіть овочі поверх м'яса, посипте нарізаною зеленню і подавайте, поки гаряче блюдо.
|