Цей крем-десерт готується з свіжих вершків, молока, желатину і кориці. Трохи про кориці, для приготування баваруа потрібна саме справжня не мелена а в паличках кориця. Якщо не знайти такий у продажу, можна використовувати вже мелений продукт. Інгредієнти: двісті мл молока, сто п'ятдесят грамів вершків, три жовтки від курячих яєць, п'ятдесят грамів цукру, кориці дві палички, п'ять грам желатину, ванілін або ванільна настоянка.
Готуємо десерт "баваруа". Молоко на вогонь в каструлі ставимо або в гуртку, даємо закипіти і відразу ж в гаряче молоко палички кориці закладаємо, нехай воно остигає і насичується ароматами. Поки молочко остигає, желатин замочуємо в холодній воді (води зовсім трохи). Охолоджені жовтки з п'ятдесятьма грамами цукру треба розтерти, повинна біла маса вийти, потім цю масу в остигле, але ще тепле молоко вливаємо (палички кориці треба вийняти) і помішуючи доводимо до кипіння. Варимо, не кип'ятимо. Вийде густий крем. Змішуємо остиглий крем зі збитими вершками і з желатином, розкладаємо по формах. Ставимо баваруа в холодильник на ніч (шести годин для застигання достатньо).