Цей десерт із бананів дивно повітряний і легкий і дуже-дуже смачний. Просто чудове ласощі для ласунів, які бояться погладшати! Перелік продуктів, які будуть потрібні для приготування бананового бланманже: чотири банани, 200 грамів вершків тридцяти відсоткової жирності, одна столова ложка желатину, 100 грамів лимонного соку, 50 грамів фруктового лікеру (переважно бананового), один стакан цукрової пудри, а також ягоди (полуниця і виноград морожені або консервовані) і кілька листочків м'яти для прикраси страви. Желатин потрібно замочити в невеликій кількості води. Банани необхідно очистити і потім розім'яти в пюре, після чого додати до банановому пюре лимонний сік, цукрову пудру і лікер, всю масу добре перемішати. Потім слід окремо збити вершки і далі змішати їх з банановою масою і після додати розмочений желатин. Отриману суміш розкласти у формочки, які потім покласти в холодильник до повного застигання. Готове застигле бланманже перекласти з формочок на порційні страви і прикрасити листочками м'яти і ягодами.
|