Баклажани по-португальськи: Баклажани — 200 р Ріпчасту цибулю — 20 р Масло вершкове — 6 р Помідори — 100 г Часник зелений — 3 г Цукор — 2 г Борошно — 8 р Сало топлене — 8 р Сухарі — 2 г Бринза — 30 р Чебрець, перець мелений, лист лавровий, сіль — за смаком. Невеликі баклажани нарізати кружечками або уздовж у вигляді листів товщиною в 1 см, обдати окропом, відкинути на сито, дати воді стекти, посолити і покласти на 20 хвилин під прес. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і спасерувати на олії, додати розрізані навпіл помідори, дрібно нашатковані пір'я зеленого часнику, чебрець, лавровий лист, сіль, перець, цукор і тушкувати, поки соус не загусне (приблизно півгодини). Потім через сито. Баклажани обсушити на рушнику, запанірувати в борошні і підсмажити на салі. Налити трохи соусу на дно порційного глиняного горщика, укласти шар скибочок бринзи, зверху кружечок — баклажанів, потім знову бринзу і баклажани до тих пір, поки горщик не заповниться. Залити рештою соусом, посипати тертою бринзою, змішаної з меленими сухарями, збризнути маслом і запекти в духовці. Подати в горщику.
|