Азу по-татарськи: м'ясо 500 г, цибулю ріпчаста 1-2 шт, огірки солоні 1-2 шт, картопля-6-8 шт, часник 1-2 зубчики, томатна паста чи кетчуп 1-2 ст. л, лавровий лист, сіль, перець. М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі. Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо з цибулею до м'якості цибулі. Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса. В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю. Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан з тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноко выжималку або дрібно порізаний часник. Обережно перемішати і тушкувати картопля з м'ясом до готовності.
|