Цей рецепт складний і готувати конфітюр треба саме з севильских апельсинів. Чому наші магазинні цитрусові від севильских відрізняються - не знаю... Але напевно можна і з наших апельсин варити конфітюр, може в смаку трохи відмінності і будуть, але це не принципово важливо. В цьому рецепті апельсини ретельно миються і у воді варяться годину. Варяться цілком, тобто прямо в шкіру і цукор не додається. Потім треба дати охолонути апельсинів і розрізати їх навпіл, м'якоть всю вийняти і повернути у воду, в ту, в якій вони варилися. Проварити ще хвилин п'ять, потім протерти всю масу через сито, але шкурки теж ви викидаємо, їх треба дуже дуже дрібно нарізати (соломка). Додаємо шкурки в конфітюр, варимо його ще годину, додаємо вже цукор (ще можна за бажанням імбир свіжий нарізаний, в полотняний мішечок покладений додати в кінці варіння мішечок виймаємо).
Конфітюр повинен вийти густим (пектин, що дає густоту, в шкірці і в білій частині міститься). Інгредієнти: півтора кіло апельсинів і два кіло цукру, два лимона (сік лимона разом з цукром додаємо). Імбир за бажанням. Води два літри.