Недавно в супермаркеті побачила у продажу апельсиновий джем... Дуже захотілося приготувати таку смакоту самої, оскільки магазинних заготовок зовсім не купую (не довіряю виробникам). Перерила багато кулінарних сайтів в інтернеті і таки знайшла самий на мій погляд правильний рецепт приготування апельсинового джему. Він виявляється дуже просто готується. загалом потрібен кілограм цукру та кілограм апельсин, плюс кориця і літр води. Я думаю, що цукру можна менше брати, але не менше семисот грам. Апельсини треба промити і зняти шкірку, апельсини нарізати шматочками і засипати цукром, потім воду вливаємо і варимо дві години джем. За рецептом потрібно ще і сік одного лимона влити, додати корицю і так само можна цедру від лимона додати, дрібно нарізавши її соломкою. Якщо ви хочете, щоб джем густим вийшов, треба додати пектин або ж цукор з пектином додавати. Я от тільки не знаю, скільки буде зберігатися такий джем і як його правильно зберігати?