Не тільки з апельсинів можна чудове смачне варення варити, виявляється і для ананасів можна знайти застосування. З одного крупного плода вийде літр - літр двісті гр. джему. Якщо додати пектин під час варіння, варення вийде густим. Якщо пектину не додавати пектину ні агар-агар (це взагалі рідкість, я у продажу ні разу не зустрічала), то вийде не джем, а варення не дуже густе, але таке ж смачне і ароматне. Інгредієнти: стиглий плід ананаса на півтора кіло, один кілограм цукру, води один літр і грам сто (можна трохи більше, смак готового продукту від цього тільки виграє).
Ананас нарізаємо на шматочки, кладемо в каструльку заливаємо водою, всипаємо цукор і відразу ж лимонний (неодмінно свіжий) додаємо, варимо не менше години. Якщо є пектин - додаємо його відразу. Якщо є бажання, можна блендером подрібнити всю масу, вийде однорідний ананасовий джем без грудочок. По закінченні варіння розкладаємо джем в стерилізовані баночки і кришками закатуємо.
|