Пару років варю абрикосовий конфітюр за цим рецептом. На один кілограм абрикосів нам потрібно вісімсот грамів цукру, пачка ванілі (я не кладу, бо віддаю перевагу не використовувати штучні замінники, а натуральна ваніль коштує дорого), три краплі лимонної есенції (есенцію я заміняю лимонним соком).
Поділяємо абрикоси навпіл, видаляємо кісточки. Кладемо абрикоси у велику емальовану каструлю, засипаємо цукром з ваніллю, закриваємо і залишаємо на ніч. На наступний день вливаємо лимонний сік і варимо на невеликому вогні, помішуючи, до розчинення цукру.
Потім додаємо трохи вогонь і варимо чверть години. Заважати не треба, а пінку прибираємо. Потім знову зменшуємо вогонь і варимо до готовності конфітюру, знімаючи пінку. Як перевірити готовність: наливанням трохи конфітюру на плоске блюдце.Посередине краплі дерев'яною зубочисткою проводимо розділову лінію. Якщо отримані дві частини краплі не зливаються разом - готовий конфітюр. Якщо дві частини відразу ж злилися - треба варити.
Готовий конфітюр розливаємо в банки (стерилізовані) і закатуємо. Автор рецепта говорила, що термін зберігання цього конфітюру - півроку. У нас він закінчується швидше
|