Головна » Статті » Рецепти

Абрикосовий конфітюр
Пару років варю абрикосовий конфітюр за цим рецептом.
На один кілограм абрикосів нам потрібно вісімсот грамів цукру, пачка ванілі (я не кладу, бо віддаю перевагу не використовувати штучні замінники, а натуральна ваніль коштує дорого), три краплі лимонної есенції (есенцію я заміняю лимонним соком).

Поділяємо абрикоси навпіл, видаляємо кісточки. Кладемо абрикоси у велику емальовану каструлю, засипаємо цукром з ваніллю, закриваємо і залишаємо на ніч.
На наступний день вливаємо лимонний сік і варимо на невеликому вогні, помішуючи, до розчинення цукру.

Потім додаємо трохи вогонь і варимо чверть години. Заважати не треба, а пінку прибираємо. Потім знову зменшуємо вогонь і варимо до готовності конфітюру, знімаючи пінку.
Як перевірити готовність: наливанням трохи конфітюру на плоске блюдце.Посередине краплі дерев'яною зубочисткою проводимо розділову лінію. Якщо отримані дві частини краплі не зливаються разом - готовий конфітюр. Якщо дві частини відразу ж злилися - треба варити.

Готовий конфітюр розливаємо в банки (стерилізовані) і закатуємо. Автор рецепта говорила, що термін зберігання цього конфітюру - півроку. У нас він закінчується швидше
Просмотров: 611
Категория: Рецепти |
| Теги: варимо, конфітюр

Рекомендовані рецепти:

Шарлотка з мандаринами
Печиво "Диво острів"
Відкриті булочки з персиком
Десерт-морозиво
Печиво горіхове
Молоді кабачки в горіховому соусі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: