Дуже трудомісткий процес приготування цього варення (як мені здається), але не всі ж такі ледарки, як я.)) Може кому і захочеться повозитися з приготуванням це варення, результат, я думаю, повинен бути чудовим. Абрикоси треба цілими плодами занурити в киплячу воду, для цього краще всього воду кип'ятити у великій широкій каструлі. Як тільки знову закипить вода, абрикоси негайно виймає і на сито перекладаємо. Потім, коли вони повністю охолонуть, треба буде з кожного плоду зняти шкірку і видалити кісточку. Залишається тільки м'якоть.
З розрахунку один до одного (кіло абрикос на кіло цукру) пересипаємо "роздягнені" абрикосины цукром в каструльку. Пересипаємо і залишаємо так на ніч. Потім на наступний день проварюємо наше варення двадцять хвилин і відразу розкладаємо в банки, кришки стерилізуємо і закатуємо баночки. Можна відразу в банках стерилізувати варення, тобто розкласти по банках (до варіння) і стерилізувати годину. Але тут важливо, щоб вода з каструлі не потрапила в банки. Я в цьому випадку відразу стерильними кришками баночки накриваю.