Абрикосове варення: Цукор і абрикоси у співвідношенні 1:1, тобто якщо ви берете 2 кг абрикос, то потрібно додати 2 кг цукру На 3х літрову каструлю 200 мл води. Ретельно миємо абрикоси. Розрізаємо на шматочки. Виймаємо кісточку. Чисті абрикоси поміщаємо в нержавіючу або емальовану каструлю і засипаємо цукром. Залишити абрикоси постояти 2-3 години. Додаємо воду і ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння. Перед закипанням дерев'яною лопаткою все ретельно перемішуємо. Як тільки варення закипить, не варя, знімаємо його з плитки. Даємо варенню охолонути. В принципі можна залишити його на добу т. к. варення, як правило, варять вечорами. І перед тим, як розливати варення по банках, доводимо його до кипіння другий раз. Тепер можна робити це швидше, ніж у перший раз, цукор вже розчинився, абрикоси вже плавають пригорати нічому. Знову ж, як тільки варення закипить, знімаємо його з вогню. У заздалегідь стерилізовані банки розливаємо наше готове варення. Закриваємо кришкою і зберігати в холодильнику.
|