Головна » Статті » Рецепти

Абрикосове варення
Абрикосове варення:

Цукор і абрикоси у співвідношенні 1:1, тобто якщо ви берете 2 кг абрикос, то потрібно додати 2 кг цукру
На 3х літрову каструлю 200 мл води.

Ретельно миємо абрикоси. Розрізаємо на шматочки. Виймаємо кісточку. Чисті абрикоси поміщаємо в нержавіючу або емальовану каструлю і засипаємо цукром. Залишити абрикоси постояти 2-3 години. Додаємо воду і ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння. Перед закипанням дерев'яною лопаткою все ретельно перемішуємо. Як тільки варення закипить, не варя, знімаємо його з плитки. Даємо варенню охолонути. В принципі можна залишити його на добу т. к. варення, як правило, варять вечорами. І перед тим, як розливати варення по банках, доводимо його до кипіння другий раз. Тепер можна робити це швидше, ніж у перший раз, цукор вже розчинився, абрикоси вже плавають пригорати нічому. Знову ж, як тільки варення закипить, знімаємо його з вогню. У заздалегідь стерилізовані банки розливаємо наше готове варення. Закриваємо кришкою і зберігати в холодильнику.

Просмотров: 593
Категория: Рецепти |
| Теги: варення, абрикоси

Рекомендовані рецепти:

Теплий салат з пасти з креветками
Вівсяне печиво з цукатами, фініками і родзинками
Індичка з сухофруктами
Творожник "Далматинець"
Угорський пиріг до чаю
Овочі, запечені з прянощами і медом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: