«Осетинський пиріг з сиром»: 7 склянок борошна 3 склянки молока 2 ст. л. дріжджів 5 г цукру 3 г солі 1 кг осетинського сиру або бринзи 1 ст. л. рослинного масла 3 ст. л. вершкового масла. Просіяне борошно висипати в посуд. Вилити в борошно підігріте молоко або кефір. Додати дріжджі, цукор, сіль і замісити тісто. Тісто має вийти не дуже тверде. Поставити тісто на расстойку на 2 години. Через це час добре перемішати і прибрати ще на 40 хвилин. Для начинки розім'яти сир. Якщо сир не жирний, додати розтоплене вершкове масло. Тісто розділити на 3 частини. Розім'яти її у вигляді коржа і посередині покласти начинку. З'єднати кінці коржі в середині. Придавлюючи руками надати коржику круглу форму товщиною 1,5 див. Духовку розігріти до 200 градусів. Корж викласти на лист і випікати 15 хвилин. Готові пиріжки змастити вершковим маслом і розрізати на шість частин. Подається пиріг гарячим.
|