«Мамине печиво або печиво за 10 хвилин»: 200г масла 200г борошна 6 ст. ложок густої сметани щіпка солі будь повидло або джем, чим густіше, тим краще цукрова пудра. В розтануло масло кладемо сметану, перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і сіль. Замішуємо тісто. Потрібно отримати таке, щоб не липло до рук. Якщо є необхідність, підсипаємо борошно до потрібної консистенції тіста. Формуємо щільний колобок і розкачуємо його в пласт товщиною десь 5 мм. Робимо квадратики приблизно 5X5 см, в серединку кладемо трошки джему і робимо конвертик. Викладаємо на деко з пергаментним папером і ставимо в попередньо розігріту духовку (200C) на хвилин 15. Готове печиво присипаємо пудрою. Всі.
|