Головна » Статті » Рецепти

Жюльєн в картоплі
жюльєн в картоплі:

кілька картоплин
100 грамів вершкового масла
400 грамів дрібно нарізаних печериць або інших грибів
1 середнього розміру цибулина
1/2 їдальні ложки борошна
250 мл вершків або сметани
100 г тертого сиру
сіль, перець за смаком.

У кожного з добре промитих бульб (шкірку, бажано, не очищати, але там, де є підозрілі місця — просто їх видалити з допомогою ножа) зрізаємо один бік, менший половини — приблизно в 1/3 товщини (і використовуємо для інших страв). Для «Жюльєна в картоплі» використовуємо отримані великі частини в 2/3 товщини картоплин — це дозволить майбутнім «кокотницях» бути більше і просторіше. Потім акуратно десертній або чайною ложкою (ще зручніше — ложкою-нуазеткой) выскребем середину, щоб борти і дно «кокотниці» було не товщі 5-7 мм. Вийняту м'якоть, як і зрізані менші частини, теж використовуємо для інших страв (наприклад, суп) Готові «кокотниці» поки кладемо в холодну воду, щоб картопля не потемнів. Тим часом, поставивши на розігрів духовку (180-200 градусів С), приготуємо грибний жульєн. Розпустимо на сковороді 50-70 грамів вершкового масла і покладемо в нього 400 грамів досить дрібно нарізаних печериць (або інших грибів). Помішуючи, почекаємо, коли гриби виділять сік і осядуть, згасимо їх ще дві-три хвилини при помірній температурі і додамо дрібно покришену цибулю. Згасимо ще хвилин п'ять-сім, помішуючи, і додамо половину столової ложки борошна — для загущення жюльєна. Знову все ретельно перемішати. Коли борошно трохи посмажити (1-2 хвилини), увіллємо 250 мл вершків або стільки ж сметани, якщо за смаком більш приємна пікантна кислинка жюльєна. Злегка посолити, поперчити свіжомеленим чорним перцем і згасимо отриману суміш до загусання вершків або сметани. Це ще 3-4 хвилини. Відставимо сковороду в сторону. На змащену вершковим або топленим маслом жаростійкий посуд (або лист) укладемо «кокотниці» з картоплі, витрусивши з них воду, в кожну кокотницу додамо по кілька крупинок солі, меленого чорного перцю і крихітному шматочку вершкового масла. Потім в картопляні «кокотниці» покладемо ложкою тушковані у вершках або в сметані гриби, рівномірно розподіляючи їх по «кокотницях». Наповнені «кокотниці» поставимо в розігріту до 180-200 гр. С духовку — на середній рівень. Через 15 хвилин після початку запікання виймемо «кокотниці» і присыплем жюльєн натертим сиром, щоб утворилася своєрідна «кришка» над начинкою, яка не дасть цій начинці підсохнути і, власне, зробить жюльєн жюльєном. «Кокотниці» знову відправляємо в духовку. Жюльєн буде запікатися ще хвилин 15-20. Показник повної готовності — хороша рум'яна кірочка як зверху, так і з боків картоплі. Перед подачею на стіл кожну картоплину полити чайною ложкою розтопленого вершкового масла, Цей жюльєн зручніше є, перевернувши на тарілці «кокотницу» з жюльєном денцем вгору.

Просмотров: 377
Категория: Рецепти |
| Теги: «кокотниці»

Рекомендовані рецепти:

Прісна корж зі шпинатом
Сирні пампушки
Сирні оладки з зеленню
Листкова коса з капустою
Гулаб-джамун
Вишневий пиріг з листкового тіста
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: