Головна » Статті » Рецепти

Зефір
Таку чудову солодкість як зефір дуже багато просто обожнюють! І, як виявилося, готувати зефір в домашніх умовах дуже легко і просто, та й на смак він практично такий же, як покупний, ось тільки більш ніжний.
Для того, щоб приготувати домашній зефір знадобляться такі складові: чотири склянки цукрового піску, дві столові ложки желатину (це приблизно 20 грамів), половина чайної ложки харчової соди, одна чайна ложка лимонної кислоти, ванільний цукор.
Желатин слід попередньо замочити в 100 мілілітрах теплої води. Цукор треба засипати в каструлю і додати до нього склянку холодної води, після чого проварити на помірному вогні, не перестаючи помішувати до закипання цукрової суміші. Потім варити масу ще рівно 3 хвилини і зняти з вогню, додати замочений желатин і розмішати до розчинення.
Дати масі трохи охолонути і збивати з допомогою міксера протягом 5 хвилин, а після цього зробити п'ятихвилинну перерву і знову збивати міксером 5 хвилин.
До маси додати соду, лимонну кислоту і ванільний цукор і збивати, на цей раз віночком, близько 10 хвилин, після чого залишити на 20 хвилин.
Столовою ложкою або кондитерським шприцом викласти зефірінки на пластикові підноси або досочки (їх потрібно заздалегідь трохи змочити водою) і почекати, поки зефір не затвердіє.
Просмотров: 723
Категория: Рецепти |
| Теги: зефір, збивати

Рекомендовані рецепти:

Печиво на крохмалі з апельсиновою начинкою
Коктейльне печиво
Пиріг з капустою і яйцем
Закритий лимонний пиріг
Французький картопляний пиріг
Слойки з яблуками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: