Таку чудову солодкість як зефір дуже багато просто обожнюють! І, як виявилося, готувати зефір в домашніх умовах дуже легко і просто, та й на смак він практично такий же, як покупний, ось тільки більш ніжний. Для того, щоб приготувати домашній зефір знадобляться такі складові: чотири склянки цукрового піску, дві столові ложки желатину (це приблизно 20 грамів), половина чайної ложки харчової соди, одна чайна ложка лимонної кислоти, ванільний цукор. Желатин слід попередньо замочити в 100 мілілітрах теплої води. Цукор треба засипати в каструлю і додати до нього склянку холодної води, після чого проварити на помірному вогні, не перестаючи помішувати до закипання цукрової суміші. Потім варити масу ще рівно 3 хвилини і зняти з вогню, додати замочений желатин і розмішати до розчинення. Дати масі трохи охолонути і збивати з допомогою міксера протягом 5 хвилин, а після цього зробити п'ятихвилинну перерву і знову збивати міксером 5 хвилин. До маси додати соду, лимонну кислоту і ванільний цукор і збивати, на цей раз віночком, близько 10 хвилин, після чого залишити на 20 хвилин. Столовою ложкою або кондитерським шприцом викласти зефірінки на пластикові підноси або досочки (їх потрібно заздалегідь трохи змочити водою) і почекати, поки зефір не затвердіє.
|