Список продуктів, які необхідні для того, щоб приготувати заливні креветки: половина кілограма заморожених креветок, одна середнього розміру морква, один корінець петрушки і один корінець селери, одна середня головка ріпчастої цибулі, 1-1,25 чайна ложка желатину, одне куряче яйце, половинка лимона, половина кілограма харчових рибних відходів для того, щоб зварити з них рибний бульйон, сіль і перець. Заморожені креветки відварити в киплячій воді (це займає приблизно 3-5 хвилин, якщо креветки вже зварилися, то вони стають оранжево-червоними і спливають на поверхню каструлі). Зварити міцний рибний бульйон з відходів риби з додаванням моркви, петрушки, селери і цибулі, а також спецій. Готовий бульйон процідити. Желатин розвести в невеликій кількості теплої води. Додати в бульйон розмочений желатин і все це прокип'ятити. Креветки очистити і нарізати скибочками. Викласти їх в салатник, прикрасити шматочками вареного яйця і часточками лимона без зерен і потім залити напів-застигшим желе з рибного бульйону. Виставити на холод.
|