Вишневий торт: для бісквіта: 2 яйця, 100 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 75 г борошна, 50 г крохмалю, 1 чайн. ложка розпушувача. для начинки і декору: 1 банку консервованої вишні (750 мл), 2 стіл. ложки рому, 1 упак. червоного желе для торту, 1 пакетик сухої суміші для крему, листочки лимонної м'яти, пластівці білої глазурі або кокосова стружка, за бажанням. Нагріти духовку до 200°. Яйця збити з 2-3 стіл, ложками гарячої води, додати цукор і ванільний цукор. Змішати борошно, крохмаль і розпушувач, просіяти в яєчний крем, все розмішати. Масу перекласти в роз'ємну форму (діаметр 26 см), застелену папером, розрівняти, випікати 20 хв. Перекинути на решітку, остудити. Бісквіт викласти в блюдо і укласти в кільце для торта. Вишню відкинути на друшляк, злити окремо сік. Ягоди розкласти на бисквитном коржі. Відлити 250 мл вишневого го соку і змішати з ромом. Приготувати желе для торта з використанням суміші соку і рома. Залити вишню, дати желе застигнути. Приготувати крем згідно з рецептом на упаковці. Вершки збити і 1/4 убрарать в холодильник, остатальные додати в крем. Змастити їм вишню і за допомогою ложки витягнути гострі кінчики. Торт охолодити в холодильнику мінімум 2 ч. Краю торта змастити залишками вершків, прикрасити мелісою, пластівцями глазурі або стружкою, зацукрованими ягодами.
|