Великоднє печиво: Абрикоси консервовані (половинки) — 400 р. Масло вершкове — 100 р. Яйця — 1 шт. Молоко — 1 ст. л. Сік лимонний — 3 ст. л. Цукрова пудра — 180 р. Борошно — 250 р. Цукор — 6 ст. л. Вершкове масло розм'якшити і збити міксером з цукром. Продовжуючи збивати, додати яйце і молоко. Просіяти борошно і змішати з яєчно-масляною сумішшю. Замісити м'яке тісто. На злегка присипаному борошном столі розкачати тісто в пласт товщиною 5 мм З допомогою форми вирізати з тіста кружки діаметром приблизно 6 див. Розігріти духовку до 180 °С. Деко змастити маслом і застелити листом пергаменту. Викласти кружечки з тіста на деко. Поставити в духовку на 10-12 хв. Дати печінкою охолонути на деку протягом 15 хв, потім перекласти його на решітку і повністю остудити. Половинки абрикосів викласти на паперові серветки, дати обсохнути. Змастити кожне печиво глазур'ю. У центр печива покласти половинки абрикосів. Дати глазурі застигнути.
|