У мене є в запасі два рецепту приготування варення з лимонів. Варення можна в кінці приготування блендером подрібнити, додати пектин і тоді вийде справжній джем. Але це за бажанням, можна і не подрібнювати, варення шматочками буде і це теж дуже смачно! На один шістсот грамів лимонів необхідно взяти пів кіло цукру. Шкурки від лимонів нам не потрібні, ми їх відразу знімає і використовуємо для інших страв або викидаємо. Очищені лимончики треба буде в каструлю з киплячою водою покласти, вимикаємо вогонь і залишаємо лимони в окропі двадцять хвилин. Після цього лимони нарізаємо красивими часточками (колечка або кубики). У двох склянках води розмішуємо цукор, доводимо до кипіння і як тільки сироп трохи увариться - закладаємо лимони і варимо 10 хвилин.
Другий спосіб: шкірку з лимонів знімаємо, нарізаємо їх тонкими скибочками, у воді проварюємо п'ять хвилин. Потім ці часточки в банку складаємо і густим сиропом заливаємо (600 грамів цукру, води дві склянки, 400 гр.лимонов).