Може комусь згодиться і такий рецепт варення з інжиру. Я їла інжир свіжий, це дуже смачно і куди смачніше того в'яленого продукту, який на ринках у нас продається. З цих смачних солодких плодів можна варити варення, я ось тільки з пропорціями цукру сумніваються. Стиглі плоди і так дуже солодкі, навіщо ж стільки цукру в варення класти? Загалом, ось сам рецепт... У двох склянках води один кілограм двісті грам цукру розчинити в каструлі (на вогні). Плоди інжиру промити, просушити, взяти дерев'яну шпажку або зубочистку (шпажкою зручніше) і наколоти в трьох місцях інжир. Складаємо В каструлю плоди, гарячим сиропом, але не заливаємо киплячим. На добу залишаємо під кришкою.
Другий день: злити весь сироп, плоди не чіпаємо, нехай вони залишаються в каструлі. Проварюємо сироп хвилин п'ять, даємо трохи охолонути йому і заново заливаємо інжир. На добу відставляємо.
Третій день: вже не зливаючи сироп проварюємо інжирне варення п'ятнадцять хвилин, вогонь при цьому мінімальним виставляємо. По стерильним банкам розлити і закатати.