Диня для приготування цього варення потрібна трохи не до стигла. Не зовсім зелена, але і не переспелая. Шкірку треба очистити і всю середину з насінням вийняти. Нам знадобиться тільки щільна м'якоть, яку треба нарізати дрібними шматочками. Шматочки нарізаною дині щедро посипаємо цукром, ставимо в холодильник на дві години (не знаю навіщо так, але в рецепті саме так і написано). Решту цукру треба змішати з водою і зварити сироп. Виймаємо з холодильника диню в цукрі і заливаємо сиропом (прямо гарячим сиропом) і на добу відставляємо в сторону. На другий день весь сироп треба злити і окремо від шматочків дині прокип'ятити і потім знову ж залити шматочки дині. Знову на добу відставити в сторону. Третій день приготування: варимо вже і сироп і шматочки, то якщо не зливаємо його, всього проварюємо п'ять хвилин на слабкому вогні, потім розкладаємо по банках і закатуємо.
Інгредієнти: дині одне кіло, два кіло цукру, води дві склянки.
|