Такий торт - просто мрія для будь-якого ласуни, калорій міститься в ньому, звичайно ж, чимало, але ж іноді так хочеться побалувати себе чим-небудь солодким, смачним, дуже шоколадним і шкідливих для фігури! Список необхідних для приготування такого торта інгредієнтів: половина кілограма шоколадного морозива, 250 грамів морозива "Пломбір", 100 г бісквітного коржа, 50 грамів шоколадних цукерок; для глазурі - 100 грамів чорного шоколаду, 100 г вершків. В круглу роз'ємну форму необхідно покласти готовий магазинний бісквітний корж, вирізавши його за розміром форми. Шоколадне морозиво слід розділити на дві частини і злегка розм'якшити. Зверху на бісквіт викласти одну частину морозива і розрівняти його, потім на шоколадне морозиво викласти шаром "Пломбір", а на нього покласти ще один шар шоколадного морозива. Форму разом з вмістом поставити в морозильну камеру на годину. Вершки потрібно розігріти і додати поламаний на шматочки чорний шоколад, почекати поки він не розчиниться і довести всю масу до кипіння на слабенькому вогні. Форму з замороженим тортом дістати і на кілька секунд помістити на тепле рушник, а потім зняти форму і полити торт шоколадною глазур'ю. Готовий торт прикрасити шоколадними цукерками.
|