Торт з курагою і сиром: Для бісквіта: 1 склянка борошна 3 яйця 1 ст. ложка меду 1 ч. ложка розпушувача 1/4 ч. ложки соди 1 ст. ложка рослинного масла півсклянки цукру Для начинки: 400 гр сиру 300 гр кураги 1 ст. ложка (з гіркою) желатину 500 мл апельсинового соку цукор — за смаком. Спочатку спечемо бісквіт: Яйця збити з цукром і медом. Борошно змішати з розпушувачем і содою. Додати в тісто борошно і масло, ретельно вимісити. Отримане тісто вилити у форму і запікати 30-40 хвилин (до сухої зубочистки). Бісквіт відсудити розрізати на два коржі. Начинка: Желатин залити 200 мл соку і дати набрякнути, потім розпустити його. Курагу залити 300 мл соку, проварити на повільному вогні, додавши півсклянки цукру. Потім відсудити її і пюрировать блендером. Далі змішати курагу з половиною розпущеного желатину. Сир злегка збити з цукром, додавши цукор за смаком. Влити залишився желатин, перемішати. Збірка: На перший корж (не виймаючи його з форми) викласти сир і дати творожному шару злегка загуснути 20 хвилин в холодильнику. Потім зверху укласти шар кураги, використавши її на 3/4. Наступним шаром викласти знову сир. Потім другий корж. Зверху торт залити залишилася масою з кураги.
|