Для приготування цього торта вам знадобиться наступний перелік продуктів: для тіста - чотири яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка борошна щіпка ваніліну; для начинки - 100 грамів консервованих ананасів (або ж будь-яких інших фруктів), півкіло морозива в брикетах; для помадки - чотири білка і 1 склянку цукру. Приготуйте тісто: жовтки з'єднайте з цукром і, не припиняючи збивати, поступово введіть білки, борошно і ванілін. Вилийте тісто у форму, змащену маслом, і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25-30 хвилин. Дайте коржу охолонути і потім розділіть його на два пласта. Нижній пласт покладіть на металеве або вогнетривке блюдо і зверху покладіть сильно застигле морозиво, таким чином, щоб воно покривало весь корж. Морозиво покрийте шаром ананасів, а їх, у свою чергу - ще одним шаром бісквіта. Приготуйте помадку: збийте білки з цукром в міцну піну і змастіть нею всю поверхню торта (а ще краще додати в білки харчовий барвник і видавити їх через кондитерський шприц у вигляді візерунків). Поставте торт в дуже гарячу духовку на кілька хвилин, щоб білки злегка підрум'янилися. І не хвилюйтеся, за цей час морозиво тільки трохи підтане.
|