Торт «Ленінградський»: Тісто: Борошно 500гр Масло вершкове 280гр Цукровий пісок 200гр Яйця 2 шт Сода оцет 1/ч. л. крем Масло вершкове 200гр Цукрова пудра 100гр Молоко згущене варене 1 банка Какао 2 ст. ложки Лікер апельсиновий 2 ст. ложки Оформлення: Джем абрикосовий 350 гр Горіхи волоські жменю. Збити масло і цукор, додати яйця і продовжувати збивати до пишноти. Далі додати борошно і гашену соду. Вимісити еластичне тісто, розділити його на три частини і покласти в холодильник на 30 хвилин. Далі крем. Збити всі складові, до гладкого стану. Выкатать квадратні коржі і випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 20 хвилин. Краї підрівняти і з обрізків зробити крихту. На кожен корж намазати тонким шаром джем і крем. Після складання торта обмазати весь торт кремом, боки посипати крихтою, верх посипати подрібненими волоськими горіхами. Верхній корж краще не мазати джемом. Дати торту настоятися.
|