Торт «Чорний ліс»: Для коржа: 270 г борошна 6 яєць 2 ч. л. соди 200 р масла, 300 г цукру, 6 ч. л. какао-порошку, Для крему: вершки 30% — 800г вишня заморожена — 500 р Для просочення: горілка розведена вишневим сиропом — 100 р. Збити яйця з цукром. Додати борошно, розпушувач, какао (просіяні через сито). Додати розтоплене масло. Все добре перемішати. Розділити тісто на дві частини. Випекти два коржі. Один тонкий інший стандартний. Коржі остудити і стандартний корж розрізати вздовж на дві частини. Так що б коржі були одного розміру. Просочити коржі горілкою з вишневим сиропом (тобто побризкати). Вершки збити з цукром. Залишити трохи вершків і кілька вишень для прикраси верху торта. З'єднати збиті вершки з вишнею. Промазати кожен корж кремом. Вершки нанести на верхній корж (можна з допомогою кондитерського мішка). Прикрасити торт вишнею і тертим шоколадом.
|