Торт «Апельсинка»: 700 гр сметани 20% жирності 300 гр крекеру (з маком, маленький «хрустик») 25 гр желатину (швидкорозчинний) 1 пакетик желе (оранжевого кольору) 1-2 шт апельсина (для прикраси) 1 склянка цукру 1 упаковка ванільного цукру. Розвести желатин у 150 мл гарячої води. Залишаємо остигати. Розводимо, згідно інструкції, желе в 300 мл гарячої води. Теж нехай холоне. Крекер ламаємо навпіл. Можна взяти інші крекери (шоколадний, ніжний), тоді дрібно поламати. Ріжемо на дольки помаранч. Викладаємо на дно каструлі апельсин і заливаємо желе. Ставимо охолоджуватися в холодильник. В миску або каструлю вливаємо сметану, насипаємо цукор, ванільний цукор і добре збиваємо. Коли маса зіб'ється, додаємо остиглий желатин і збиваємо ще раз. В миску зі сметаною додаємо крекер. Гарненько вимішуємо. Заливаємо сметаною загусло желе з апельсином. Ставимо в холодильник до повного застигання. Виймаємо торт з каструлі на блюдо. На кілька секунд ставимо каструлю в миску з гарячою водою, щоб желе підтануло. І перевертаємо на блюдо. Можна робити торт в рознімної формі для випічки. Тоді спочатку шар сметани заливати, потім викладати фрукти і заливати желатином.
|