Головна » Статті » Рецепти

Торт «Апельсинка»
Торт «Апельсинка»:

700 гр сметани 20% жирності
300 гр крекеру (з маком, маленький «хрустик»)
25 гр желатину (швидкорозчинний)
1 пакетик желе (оранжевого кольору)
1-2 шт апельсина (для прикраси)
1 склянка цукру
1 упаковка ванільного цукру.

Розвести желатин у 150 мл гарячої води. Залишаємо остигати. Розводимо, згідно інструкції, желе в 300 мл гарячої води. Теж нехай холоне. Крекер ламаємо навпіл. Можна взяти інші крекери (шоколадний, ніжний), тоді дрібно поламати. Ріжемо на дольки помаранч. Викладаємо на дно каструлі апельсин і заливаємо желе. Ставимо охолоджуватися в холодильник. В миску або каструлю вливаємо сметану, насипаємо цукор, ванільний цукор і добре збиваємо. Коли маса зіб'ється, додаємо остиглий желатин і збиваємо ще раз. В миску зі сметаною додаємо крекер. Гарненько вимішуємо. Заливаємо сметаною загусло желе з апельсином. Ставимо в холодильник до повного застигання. Виймаємо торт з каструлі на блюдо. На кілька секунд ставимо каструлю в миску з гарячою водою, щоб желе підтануло. І перевертаємо на блюдо. Можна робити торт в рознімної формі для випічки. Тоді спочатку шар сметани заливати, потім викладати фрукти і заливати желатином.

Просмотров: 384
Категория: Рецепти |
| Теги: желе, торт

Рекомендовані рецепти:

Торт "Медовик"
Великодні паски
Запечені яйця з овочами
Сирні булочки-кіски
Морквяний торт з сушеної журавлини
Вишневий пиріг з листкового тіста
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: