Оригінальне і смачне, а крім цього дуже красиве і ошатне з вигляду страва - ну просто ідеальний варіант частування для званого обіду або святкового застілля. І що також важливо, готуватися така закуска не надто складно і можна без якихось особливих зусиль порадувати гостей чудовим блюдом!
Необхідні складові для приготування терина: 600 грамів курячої печінки, половина склянки мартіні, один стакан свіжої малини, 20 грамів вершкового масла, 10-15 г агар-агару (або желатину), сіль і ще невелика щіпка суміші прованських трав.
Курячу печінку слід промити холодною водою і розділити на природні сегменти, після чого обсмажити на розтопленому олії, акуратно при цьому перемішуючи, щоб печінка рівномірно присмажився. Приблизно за пару хвилин до повної готовності печінки, додати до неї спеції і посолити. Агар або желатин залити мартіні і залишити на 15-20 хвилин. Третину склянки малини перемолоти до стану пюре і змішати з мартіні і розчиненим у ньому агар-агаром, суміш поставити на невеликий вогонь і, перемішуючи, довести до кипіння, а потім остудити. У застелену щільним шаром харчової плівки форму для терріна викласти вже охолоджену курячу печінку, на неї викласти ягідки малини і залити все сумішшю мартіні, желатину і малинового пюре. Зверху прикрити форму плівкою і прибрати в холодильник години на три-чотири.