Тефтелі з рисом: Фарш асорті (свинина і яловичина в рівних частинах) 500 гр. Рис 300 гр. Яйця курячі 2 шт. Цибуля ріпчаста 1 шт. Сіль, спеції (коріандр, чорний перець мелений) за смаком Томатна паста 2 ст. л. Сметана 1 ст. л. Борошно пшеничне 2 ст. л. Для приготування тефтелькою скористаємося купівельними свино-яловичим фаршем. Викладаємо його в глибоку миску (при необхідності розморожуємо), додаємо дрібно порізану цибулю, яйце, сіль і улюблені спеції (мелений перчик, коріандр). Перемішуємо. Можна цибуля додатково пересмажити перед додаванням у фарш, так він буде менше відчуватись у тюхтельки. У підсоленій воді відварюємо до готовності рис, відкидаємо на друшляк і промиваємо під проточною холодною водою. Перекладаємо його в фарш і добре вимішуємо. У сковороді розігріваємо олію, з фаршу формуємо тюфтельки і обсмажуємо їх з кожної сторони. На обсмажування піде максимум 7-8 хвилин. Потім перекладаємо тефтелі в каструлю з товстим дном, посипаємо борошном, заправляємо томатною пастою і сметаною і заливаємо холодною водою. Накриваємо каструлю кришкою, ставимо на повільний вогонь і тушкуємо ще 20 хвилин. Можна подати на стіл з рубаною зеленню.
|