Смажені курячі стегенця з хрусткими часниковими чіпсами: 8 курячих бердрышек, без кісток (можна зі шкірою, можна без) солодка іспанська паприка за смаком 4 ст. ложки оливкової олії 10 зубчиків часнику, тонко порізати 125 мл білого сухого вина сіль дрібно порізана зелень петрушки. Курячі стегенця порізати на маленькі шматочки розміром на один укус. У сковороді розігріти оливкову олію. Обсмажити, постійно помішуючи, до золотистого кольору часник, вийняти його на паперові рушники за допомогою шумівки, зберегти. Додати курячі шматочки, смажити, зрідка помішуючи, хвилин 10 поки м'ясо не буде золотисто-коричневого кольору. Додати вино, зменшити вогонь, гасити хвилин 10 поки всі соки не випаруються і при наколюванні з м'яса буде текти прозорий сік. Посолити і поперчити. Перекласти м'ясо на теплу тарілку, посипати дрібно-порізаної свіжої петрушкою і відкладеними часниковими чіпсами. Подавати негайно зі свіжим білим хлібом.
|