Скумбрія, зроблена під домашню: 2 шт свіжомороженої скумбрії Розсіл: 1.5 л води 3 повні ст. л. з гіркою солі 1.5 ст. л. цукру 2 ст. л. чаю чорного сухого 2 повні жмені цибулиння. Готуємо розсіл. У каструлі з водою розчинний сіль, цукор, чай сухий і ретельно вимиту цибульне лушпиння. Довести до кипіння, накрити кришкою і дати охолонути. Процідити. Скумбрію почистити, видалити хвіст і голову, промити. Підготовлену рибу укласти в емальований або скляний посуд. Залити рибу готовим розсолом, накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 3 дні. Щодня, вранці і ввечері перевертати скумбрію. Після закінчення 3 днів витягнути рибу з розсолу, промити під проточною водою. Для того, щоб риба була блискучою, змастити її олією. Для зберігання краще загорнути скумбрію в пергаментний папір і зберігати в холодильнику не більше 2-3 днів.
|