Інгредієнти для приготування скоблянки: свинини грам триста, гриби свіжі двісті грам, два зубки часнику, одна цибулина, борошно і склянка вершків, олія соняшникова, масло вершкове, жменю арахісу, петрушка, картопля (її необхідно заздалегідь відварити в шкірці і остудити трохи). Сіль, перець. Готуємо скоблянку. Спочатку в сковорідці розігріваємо масло рослинна масло вершкове, в розігріте масло закладаємо цибулю і часник, дрібно тонкими смужками свинину нарізаємо і так само в сковорідку відправляємо. Гриби ріжемо часточками, відправляємо їх до м'яса. Заливаємо вершками (ложку томату за бажанням можна додати). Тушкуємо до готовності. Тепер заздалегідь відварену картоплю чистимо і ріжемо часточками, в порційні горщики викладаємо шарами картоплю і обсмажені гриби з свининою. Зверху дрібно рубана петрушка йде, спеції і сир. Можна без сиру, але сир дає красиву скоринку при запіканні. Запікаємо скоблянку без кришки, на це піде хвилин п'ятнадцять. Приємного!