Спочатку готується соус бешамель, а для цього в сотейнику масло розтоплюємо вершкове, вливаємо молоко, додаємо борошно, постійно помішуємо. Виходить трохи густа маса, в неї слід тертий мускатний горіх додавати. Цей соус потім відставляємо і вже в іншій сковорідці смажимо рибу червону. Можна, до речі, білу рибу готувати за цим рецептом. Філе на дуже дрібні шматочки нарізаємо, в маслі обсмажуємо, додаємо часник і перець з сіллю. Можна додати трохи лимонної цедри, для цього натираємо цілий лимон на вимитий середній тертці. Цедра для аромату потрібна. Готову обсмажену рибку в плоскі страви розкладаємо і злегка остигнув поливаємо соусом і зверху посипаємо красиво натертим на дрібній тертці сиром. Страва готова!
Продукти: риби грам триста, часник, три ложки масла вершкового, молока 300 мл, ложка рослинного масла, мускатний горіх, борошно (для підливи) ложка. Петрушка свіжа, сіль і перець, лимон (кількість цедри визначаємо за смаком, її не повинно бути занадто багато).
|