Сирники виявляється бувають не тільки солодкими, але і солоними, з часничком. Такі гострі пікантні сирники можна на стіл в якості частування виставити, я думаю, гості задоволені і ситі залишаться.)) Готуються сирники так: сир домашній додаємо чавлений часник через прес, сіль і різні спеції. Мені подобається поєднання сиру і базиліка, плюс можна деяка кількість меленого перцю додати. Перетираємо сир зі спеціями і сіллю, пробуємо на смак. Як тільки подобається смак сиру, додаємо деякий кількість борошна і яйце. Перемішуємо ретельно і даємо борошні схопитися.
Через 15 - 20 хвилин можна вже піч сирники, а для того, щоб їх було легше формувати, можна страва з сирною пряної масою в морозилку на кілька хвилин поставити. Формуємо сирники двома ложками, попередньо їх змочуючи. На деко, вистелений папером, викладаємо сирники, запікаємо в духовій шафі тридцять хвилин. Виставляємо Температуру приблизно + 190. Спочатку сирники треба ставити в нежарких духова шафа.