Сирний пиріг з абрикосами: Для тіста: 100-120 гр. борошна, 1 яйце, 50 гр. цукру, 50 гр. розм'якшеного вершкового масла. Для крему: 200 гр. сиру (пастоподібного), 1 яйце, 1.5 ст. ложки сметани, 1.5 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю, 1 ч. ложка ванільного цукру, консервовані абрикоси. Масло збити до білого кольору з цукром, додати яйце, ще трохи збити, зверху просіяти борошно і швидко замісити тісто, загорнути його в плівку, прибрати в холодильник на 1 годину. Сир протерти через сито, змішати міксером на низькій швидкості з цукром, ванільним цукром, яйцем, сметаною і крохмалем. Духовку нагріти на 180-200 градусів, роз'ємну форму 19 див. змастити вершковим маслом. Тісто розкачати, перекласти у форму, сформувати бортик, зверху викласти крем і абрикоси. Випікати пиріг 30-40 хвилин, поки верх крему не затвердіє. Пиріг остудити у вимкненій духовці, верх можна полити розтопленим шоколадом.
|